SS4 ARCHITECTS

MARTEN ROAD

EAST LONDON

marten-12.jpg
 

Loft Conversion and Side Infill Extension

The project is a complete overhaul of an Edwardian terraced family house, which had previously had much of the interior period character removed, as well as original walls at ground floor.

A single storey wraparound extension to the rear and side return adds space to create a modern open plan family kitchen with play/living area to garden end. Daylight is brought into the deeper space through a bespoke rooflight with automated opening sections running the length of the infill area. This connects back to an interior dining space and as a whole is intended to be both suitable for the young family who own the house and for 'grown up' entertaining. This additional space allows for reinstatement of the walls and hallway following the historical layout, to bring back the original sitting room at the front of the house. 

 
 
 
 
marten-6.jpg